ČESA SI ŽENSKE ŽELIJO V POSTELJI? (1. Del)

Treba se je pogovoriti, o tem, kaj ženske hočejo v postelji. Žensko zadovoljiti je … težavna reč. Da je všeč obema, da se glede stvari strinjata, je… še bolj težavno. Treba se je pogovoriti o tem, kaj si želimo, do katere meje lahko gremo in kaj ne pride v poštev. Če ste odprti za komunikacijo glede spolnosti, super. Mislimo, da tukaj ne bo težav. Na žalost pa je še vedno veliko ljudi, ki so sramežjivi glede pogovorov o seksu. Ljudje, ki jim je nerodno povedati, kakšnih prijemov si želijo in kaj bi morda še radi preizkusili.
Ženske, ni tako težko povedati, kaj si želite od partnerja. Treba je izbrati samo pravi čas. Če boste moškemu začele govoriti kaj si želite med seksom, ko je razvnet, boste s tem poslabšali situacijo. Lahko se namreč zgodi,da se bo moški začel počutiti, da vam seks z njim ne odgovarja, da nekaj dela narobe, ali pa se bo stvari preprosto lotil na napačen način. To velja tudi za čas takoj po seksu, svojemu partnerju boste dali napačne signale.
Ko boste začeli govoriti o tem, kaj si pri seksu še želite, naj bo to izraženo na miren in malce poreden način. Vaše želje ne smejo izgledati prisiljeno, vaš partner jih ne sme dojemati kot zahtevo. Naj vam ne bo nerodno, želje so povsem normalne stvari.

Če ste moški in berete ta članek: strokovnjake za spolnost smo vprašali, kakšne prijeme, seks položaje in igračke lahko vključite v vaše spolno življenje, prepričani smo, da bodo ženskam všeč.

1. OČESNI STIK

“Očestni stik je tako zelo seksi, še posebej ko ga da prvič notri”, pravi 23 letnica. Takoj ko moški “vstopi” v žensko, se izraz na obrazu spremeni. Ženske to izredno vzburja. Erotičen trenutek, ko ženska vidi moškega, kako mu neka stvar ugaja. Poleg očesnega stika so tukaj še druge stvari, kot so nežni poljubi med seksom, pa tudi držanje rok nad glavo ženske, ko je moški nad njo. Majhne, a ogromne stvari.

2. POREDNOSTI

Lahko ste presenečeni, a ženske imajo rade malce grobosti med seksom. Seveda se morate o tem prepričati, ženska vam mora povedati, da ji je všeč, če jo malce močneje primete, ali jo malce udarite po riti. Predvsem šeškanje je ena stvar, ki ženskam požene kri po žilah. Ženske so pri seksu rade v podrejenem položaju, všeč jim je, da je moški dominanten. Ob šeškanju jo lahko malce potegnete za lase, malce močneje grizete bradavičke, itd,…
Pazite samo, da ne prestopite meja, ker bo potem seks postal neprijetna izkušnja.

3. GLASNOST

Ženskam je všeč, če moški ni tiho. Tako potem sploh ne vedo, ali je moškemu resnično všeč, ali pa samo oddela svoje. Če bo moški vzdihoval, bo ženska še bolj vzburjena, verjemite. Takrat bo videla, kako zelo mu je všeč.

4. SPONTANOST

Živimo v času, ko se nam vedno nekam mudi. Smo zelo zaposleni. Ta zaposlenost nam velikokrat prepreči, da bi se s svojim partnerjem dobro razumeli. Da bi stvari počeli spontano.
Verjemite, da bi vam kdaj pa kdaj seks na hitro pognal kri po žilah. Tisti seks, ki ni bil dogovorjen že vnaprej (naprimer, če sta z možem zmenjena da seksata vsako soboto dopoldne). Ravno spontan seks je namreč tisti, kjer padejo tiste blokade in se res sprostimo v trenutku, uživamo v trenutku.